October 1, 2022

Client Portfolio Manager at Transtrend

Full time

Rotterdam, Netherlands

Deze functie is beschikbaar bij onze dochteronderneming Transtrend.

Transtrend

Met een belegd vermogen van meer dan 6 miljard US dollar en een solide track record sinds begin jaren ’90 behoort Transtrend tot de wereldtop van vermogensbeheerders in de categorie “Managed Futures” (ook wel CTA’s genoemd). Transtrend past een specialistische, volledig in eigen beheer ontwikkelde beleggingsstrategie toe, die gericht is op het behalen van een aantrekkelijk absoluut rendement met een lage samenhang met dat van traditionele beleggingscategorieën kent. Transtrend werkt voor toonaangevende professionele beleggers wereldwijd.

 

Werken bij Transtrend

Binnen het nauw op elkaar ingespeelde team van ruim 70 professionals streef je met focus, langetermijngerichtheid en oog voor kwaliteit naar het beste resultaat voor alle stakeholders. Je komt in aanraking met complexe materie en vernieuwende inzichten. Bij Transtrend draait het veelal om “learning by doing”, het in twijfel trekken van algemeen aanvaarde waarheden en het bedenken van originele oplossingen voor problemen. De medewerkers van Transtrend zijn oorspronkelijk en creatief, en delen een passie voor hun aandachtsgebied en onderlinge samenwerking, die Transtrend tot een bijzonder geheel maken.

 

Transtrend biedt goede leer- en ontwikkelmogelijkheden, daagt medewerkers uit om hun talenten te ontplooien, hun kennis en vaardigheden te verdiepen en te verbreden; en zodoende te groeien zowel persoonlijk als in hun vak. Medewerkers die een autoriteit worden in hun vak zijn cruciaal voor Transtrend en belangrijk om goed in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden.

 

Client Portfolio Manager

Binnen ons ervaren Investor Relations team vorm je de brug tussen ons handelsprogramma en onze (potentiële) klanten. Je wordt medeverantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met investeerders, waaronder enkele van ’s werelds grootste pensioenfondsen, staatsfondsen, universiteitsfondsen en family offices. De benodigde deskundigheid omtrent de filosofie en de werking van ons handelsprogramma verkrijg je in nauwe samenwerking met de diverse R&D teams die het handelsprogramma implementeren en continu verder ontwikkelen.

Daarnaast word je medeverantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe investeerders. Je brengt samen met je collega’s nieuwe kansen in kaart, introduceert Transtrend bij potentiële investeerders, voorziet ze van benodigde informatie en uitleg, onderhoudt relaties met distributeurs, en draagt proactief bij aan het verbeteren van ons marketingmateriaal. In onze klantbenadering staan ‘explaining instead of convincing’, vakinhoudelijkheid en lange-termijngerichtheid centraal. 

Je krijgt alle ruimte om trainingen en inhoudelijke verdiepingsopleidingen te volgen en zult gaandeweg een expert worden op het gebied van alternatieve beleggingen.

 

Wat is je profiel?

  • Een afgeronde financiële/econometrische/kwantitatieve universitaire opleiding
  • 3 tot 8 jaar werkervaring
  • Nieuwsgierig naar andere culturen en je vindt het leuk om van tijd tot tijd te reizen
  • Geïnteresseerd in financiële markten en affiniteit met beleggen
  • Een teamspeler met zelfstandigheid en collegialiteit
  • Initiatiefrijk, communicatief en inlevend
  • Geduldig en je kunt complexe materie helder en eenvoudig uitleggen
  • Een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
  • 32-40 uur per week inzetbaar

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Transtrend of deze vacature kun je contact opnemen met de afdeling HR via hr@transtrend.com.

 

Herken jij jezelf in deze vacature en zie je jezelf werken bij Transtrend? Dan zien we dit graag terug in jouw sollicitatiebrief met cv. Je kunt deze in PDF-formaat naar ons toesturen via vacature-ir@transtrend.com.

 

Further jobs

No other vacancies

We are not currently recruiting for any other vacancies.